Solar Challenge Adventure Tour

de afstand van de omtrek van de aarde… op een zonne-fiets

In het begin was er niks… Een weinig later kwam de aarde,
de zon, de maan en de sterren als markering voor seizoenen, dagen en jaren. Het grote licht (de zon) om over de dag te heersen, het kleine (de maan) om over de nacht te schijnen en de sterren als oriëntatiepunten. Eenmaal de mens op aarde kwam, had hij zich tot doel gesteld om het opperste geluk na te streven en de grenzen van onze horizon te verkennen.

Zondag 2 juni 2013 wil ik deze droom nieuw leven inblazen door wereldwijd de aandacht te vestigen op de zorg van onze planeet en het klimaat en dit via alle mogelijke middelen.

 

In 2010 startte de Fransman Fransman Florian Bailly een 10.000 km lange solotoer van Frankrijk tot Japan, met een zonnepaneel achter zijn fiets. Drie jaar later was ‘THE SUN TRIP’ geboren: www.thesuntrip.com . De solotrip is inmiddels uitgegroeid tot een heuse wedstrijd die wordt gereden van Frankrijk naar Kazakstan (juni – september 2013). Samen met 30 andere deelnemers fiets ik met een zelfomgebouwde solar fiets over een afstand van 7.000 km van het Franse Lyon tot aan de Kazakstaanse hoofdstad Astana; een soort Paris-Dakar voor zonnefietsen.

Deze adventure-tour is de start van een ware onderneming, want na Kazakstan gaat de tocht verder onder de naam ‘SOLAR BIKE TOUR’! De bedoeling is om de afstand van de wereld te overbruggen, op 100% zonne-energie. Een uitdaging die niemand reeds aandurfde! Op die manier wil ik wereldwijd de aandacht vestigen op een gezondere planeet.

Reduce your environmental footprint

 

31 reacties op “Solar Challenge Adventure Tour

 1. Dag Gregory,
  Nog 6 weken en ‘t is weer voorbij. Voor U als wereld zwerver waarschijnlijk spijtig
  maar voor de thuisblijvers zal het een plezier zijn U terug te zien.Nog vele mooie dagen gewenst en tot binnenkort eens.
  Raf Commeyne

 2. GREGORY
  We hebben al uw gerief bij en hopen u dat te kunnen overhandigen nu volgende dinsdag! Zet maar al een Lao biertje koud…
  Tot dinsdag!
  Grtjes, Christine en Theo

 3. ik heb met een glimlach jouw verhaal gelezen, wat mooi, ik blijf je volgen, succes met alles Gregory

  groeten van Suzanne

 4. Hoi,

  Zot zijn doet geen zeer… En trouwens, ik ben wel degelijk gelukkig getrouwd, maar dan wel met een meiske die begrijpt dat voor mij reizen evenveel betekent als mijn liefde voor haar. En wat die kinderen betreft, zeg nooit nooit… Alle goeie dingen bestaan immers uit drie. En wat dat raar volk betreft, ook dat valt best mee als je zelf rondloopt met een hoek af. Grtn, Gregory.

 5. Zeg Grégory,zijt ge nu helemaal zot geworden?Waarom trouwt ge niet gewoon en koop een paar kindjes zoals de normale mensen?Allee wees toch maar voorzichtig,met al dat raar volk tegenwoordig!

 6. Gregory, het allerbeste toegewenst. Nu je weer alleen verder moet, wensen we jou veel moed toe. Mooie ‘nieuwsbrief’. Dank!
  Gaspard en Thérèse.

 7. Gregory
  we blijven je volgen …wensen je verder veel succes, veel fietsplezier, een zeer goede gezondheid kortom dat alles optimaal mog verlopen…kijken naar uit naar je volgende reportage…het allerbeste ..vele groetjes
  marc leupe wervik

 8. Proficiat om zo’n avontuur aan te gaan. We kennen je ma heel goed, medestudentin geweest, en zij gaf ons de kans jou te volgen. Voorzichtig, maar hou toch maar vol.

 9. Veel succes Grégory en neem wat zon mee terug voor ons é, we kunnen het hier goed gebruiken. Stay save!

 10. Hi Gregory

  je blijft het maar doen!

  ons wist je alvast te inspireren tot een jaarlange fietsreis door Zuid Amerika.
  Klein bier in vergelijking met dit grote avontuur.
  Go for it!
  Hou het gezond, hou het veilig, de wind in de rug en zon op al je wegen!

  groetjes

  B&L

 11. Dag Gregory,

  Volgende week maandag 8 juli neem ik de vlucht naar Ulan Bataar. Ik reis er door Mongolië gedurende 3 weken. Je komt er wellicht veel later langs…
  Geniet van je “onderweg -zijn”!

 12. Beste Gregory,
  Deze tour is echt op jouw lijf geschreven Greg. Met je eigenste wijsheid en de ervaringen van je vorige wereldreis,moet dit zeker lukken. Laat ook deze keer je fotografisch oog zijn werk doen zodat wij van hieruit een beetje over je schouder heen meefietsen.Het ga je goed man en met het zonnepaneel op kop.
  Hou je haaks en tot ziens!
  Je collega Mia

 13. Gregory ,als onbekende wens ik je veel sucses toe op deze uitdagende
  fiets kilometers. Het aller beste

 14. Beste Grégory,

  Ooit bij mij in het tweede leerjaar van de Sint Micheilsschool …
  Nu nog blijft jouw ‘speciaal – zijn’ hangen, ik kijk op naar je en wens je heel veel moed, vertrouwen en los-laten voor dit super mooi en bewustmakend project.
  Ik volg je.

  Mvg,
  Patrick.

 15. Hallo Gregory
  Ik wens je het allerbeste toe op je trip rond de wereld en hoop dat je behouden thuiskomt

  Hartelijke groetjes uit Zwitserland
  Monique en Freddy

 16. Pas het mooi artikel in het dagblad gelezen.
  Ik wens je een zeer mooie reis zonder problemen.
  Ik vind het prachtig dat je jouw droom kan verwezenlijken en ik vind het spijtig dat ik zelf niet aanwezig kan zijn op 2juni.
  Veel plezier.

  Groetjes Raf.

 17. HALLO GREGORY, IK WENS U HET ALLERBESTE TOE TIJDENS UW WERELDFIETSTOCHT. IK VERMOED DAT HET VOOR U EEN FANTASTISCH AVONTUUR ZAL WORDEN. HET GA JE GOED.
  VELE GROETEN VAN LIONEL .

 18. Gregory,heel veel geluk met je grote zonnereis.We volgen je,geniet
  maar en hopelijk breng je je mooie droom tot een schitterend einde.
  Vele lieve groeten van Jérôme en Nicole.

 19. Onvoorstelbaar mooie droom, Grégory! Ik geloof erin dat jij die tot werkelijkheid zult maken! Ik wens je veel zon en geluk op je reis én de kracht om eventuele tegenslagen onderweg met blijvende positieve energie (van de zon of elders…) aan te pakken.
  Alvast bedankt voor het leuke idee van je startdag in Ieper op 2 juni. Je geeft me een eerste fietsdoel (een jaar later…) om naartoe te werken!

  Sportieve groeten van een kortstondig ex-fietsmaatje

 20. Hallo,

  Ik wens je een zonovergoten, fantastische en veilige reis toe.
  Ik had graag bij de start aanwezig geweest maar ik vertrek zelf met de fiets van Antwerpen naar zuid Italië op 1 juni.

  Veel succes,

  Philippe

 21. Mooie site, prachtige foto’s, interessante verhalen en verrassende muziek!
  Al fietsend over de Veluwe heb ik met plezier geluisterd naar de verhalen over je fietsreizen en de geplande Solar Challenge. Ik zie nu dat het veel meer is dan persoonlijke prestatie- en vrijheidsdrang. Op zoek naar een eerlijke en duurzame wereld geef je een duidelijk signaal. Het is de moeite waard!
  Grégory ik wens je heel veel zonneschijn!!
  Kees

 22. Goe bezig Greg, we zullen zeker weer supermooie fotokes van je te zien krijgen…nie vergeten he, in Kazakstan is een fietshelm verplicht naar het schijnt …hihi
  greets,
  P

 23. Een goede voorbereiding is de helft van het werk maar de andere helft zal veel lastiger zijn. Veel moed en geluk toegewenst .

 24. Grégory,
  Geweldig, Je droom komt nu snel dichterbij.
  Het is meer dan een uitdaging. Ik blijf je volgen en wens je succes met de verdere voorbereiding.We spreken elkaar later.
  Je Nederlandse fietsvriend,
  Frans

 25. Vandaag SOLARBIKETOUR toegevoegd aan favorieten (map ‘fietsen’)
  We blijven het volgen, de Challenge en wat erna komt…
  Grtjs !

 26. Ik zou graag alles blijven volgen.
  Wat een uitdaging….onvoorstelbaar en onvoorspelbaar.

  veel succes toegewenst.