Adempauze

Voor één keer wijkt deze ‘picture of the day’ af van wat je dagelijks voorgeschoteld krijgt: een momentopname van wat ik op mijn pad doorheen (momenteel) Indonesië tegenkom. Deze foto is echter gemaakt op Belgische bodem en meer bepaald in Ronse. Daar woont al geruime tijd mijn tien maanden oudere zus met haar drie dochters. De oudste viert vandaag haar lentefeest en staat dus een dag lang in het middelpunt van de belangstelling. Het leek me een leuk idee om haar als ‘picture of the day’ te nemen.

Maar wie is de cameraman van dienst? Zoals je zelf kan zien, draagt deze foto niet mijn initialen, want voor heel even vertoef ik niet in Indonesië, maar wel in België. Ik heb mijn blitsbezoek van tien dagen goed verborgen weten te houden. Op enkele vrienden na was niemand van de familie op de hoogte van mijn komst. Ze hadden wel herhaalde malen gevraagd of ik echt mijn reis niet even kon onderbreken, want dat ik de enige ontbrekende schakel zou zijn. De verrassing was dan ook compleet en meer dan geslaagd.

De komende week neem ik dus vakantie in België. Ik moet toegeven dat het wat vreemd aanvoelt en dat de overschakeling van het zo avontuurlijke Indonesië naar het vertrouwde België wel zeer abrupt is. De tijd zal te kort zijn om mij opnieuw te nestelen en misschien maar best ook, want het avontuur lonkt nog steeds. Begin juni keer ik terug naar Java om mijn ontdekkingsreis verder te zetten. Halverwege juni gaat het dan richting Bali om vervolgens door te fietsen naar Lombok, Sumbawa, Komodo, Flores, Sumba en Timor. Na deze rondrit langs de relatief kleine eilanden van Indonesië gaat het richting Sulawesi. Pas daarna keer ik terug naar Laos om de draad van het bamboesolar avontuur terug op te pikken.

Je ziet, de komende maanden zal je meer dan ooit verder kunnen meereizen en genieten van de dagelijkse momentopnames en verrassende inkijkjes van Azië. Maar eerst een korte adempauze inlassen en genieten van het Belgische weer. De eerst volgende ‘picture of the day’ mag je opnieuw verwachten vanaf 5 juni. Tot heel binnenkort!

En  o ja, het lentefeest? Dat was een voltreffer van formaat, net als mijn onaangekondigd bezoek…