Fietsen op het ritme van de zon…
Nieuwsbrief 3 –  reeds anderhalve maand opnieuw ‘on the road’.

Ik blijf me verbazen over de snelheid waarmee de tijd voorbij vliegt. Anderhalve maand scheiden me reeds van mijn laatste vertrek uit België. Een gebroken sleutelbeen zorgde ervoor dat mijn fietsreis gedurende twee maand ‘on hold’ werd gezet en ik de kerstdagen onverwacht in België doorbracht. Inmiddels is de breuk hersteld en heb ik mijn reis verder gezet, aanvankelijk per fiets, maar ook deels met openbaar vervoer én in gezelschap.

Voor de nieuwsbrief van mijn verblijf in Maleisië en Sumatra is het nog heel even wachten, maar wie dat wenst kan alvast de laatste reisverslagen terugvinden op de volledig vernieuwde website www.solarbiketour.com. Meer nog, sinds enige tijd kan je op de homepagina ‘the picture of the day’ zien. Elke dag opnieuw bekijk ik de voorbijglijdende wereld met de ogen van een kind en wend ik mijn zintuigen aan als gids. Dit resulteert in een momentopname waarbij beeld en taal één geheel vormen.

Het is een soort ‘daily report’ dat vervat zit in één sterke foto, één beklijvend beeld, één rake momentopname. Elk beeld wordt aangescherpt door een korte toelichting, soms gebald in een paar zinnen of soms net iets langer. Wees welkom en start of onderbreek je (werk)dag met een korte reis naar een totaal andere wereld. Laat je op een aparte manier meevoeren naar het wondermooie Azië, elke dag opnieuw…

Met sportieve groet,

Grégory Lewyllie.