De bamboetrein

Verandering kost tijd en daar zijn ze in het stadje Battambang, ten noorden van Cambodja wellicht niet geheel rouwig om. Het opwaarderen van het Cambodjaanse spoorwegsysteem zou wel eens het definitieve einde kunnen betekenen van de grootste toeristische attractie van de stad. Er zijn plannen om de huidige, verouderde treinsporen te vervangen door kwalitatief hoogstaande rails zodat grote treinen (net als vroeger) terug een volwaardig transportmiddel worden. Eenmaal dit project concrete vormen aanneemt, zal onvermijdelijk het doek vallen over een stukje nostalgie: de bamboetrein van Battambang.

Het oogt allemaal wat onprofessioneel en wie niet tuk is op wat avontuur kiest beter eieren voor zijn geld. Voor de prijs hoef je het nochtans niet te laten. Voor 5 dollar krijg je een kussentje aangewezen op een bamboemat en word je met een hobbelige snelheid van 40 km/u in het vijf kilometer verder gelegen dorpje gedropt. Ook het retourticketje is inbegrepen.

Bamboetrein is misschien net iets teveel eer voor een karretje dat meer iets wegheeft van een vlot op  vier metalen wielen. Het geheel valt op door zijn eenvoud. De ontwerpers zijn teruggekeerd naar de basis van het vervoersmiddel. Het onderstel bestaat uit twee metalen assen die verbonden zijn met kleine wielen. De hele handel wordt aangedreven door een kleine motorfiets of tractormotor. Bovenop ligt een bamboe-platform bedekt met een rieten mat en kussentjes. Kwestie om het comfort voor de reizigers wat op te krikken. Remmen en gas geven gebeurt door middel van een houten stok. Het leven kan simpel zijn als je je beperkt tot de essentie.

Voor de oorsprong van de trein moeten we terugkeren naar de jaren 90. Met de komst van de VN om het land na het verwoestende bewind van de Rode Khmer terug op het juiste spoor te zetten, werd de trein ingezet als een logistiek hulpmiddel. De originele trein vervoerde goederen langs de gehavende noordelijke spoorlijn van het land. Met de toenemende welvaart verdween de functionaliteit van de trein. De locals kwamen echter op het idee om de bamboetrein uit te baten als een toeristische attractie en met succes.

Veel moet je van zo’n treinritje niet verwachten en van een echte authentieke ervaring is er al helemaal geen sprake. De bamboetrein is vooral opgezet om de toeristen eens iets anders te bieden dan een zoveelste tempel of een zoveelste confrontatie met het bloedige verleden. Je hobbelt ook niet bepaald langsheen een uitzonderlijk mooi landschap en de stopplaats vijf kilometer verderop is niet meer dan een verzameling kraampjes waar bewoners ijsgekoelde drankjes, T-shirts, sjaals en andere prullaria proberen te slijten aan de toeristen. Het enige spannende element aan de bamboetrein zijn de tegenliggers. Doordat het treinverkeer slechts over één spoor rijdt, moet het karretje met de minste passagiers afstappen. Het treintje wordt vervolgens van de rails gehaald om de andere te laten passeren. Hoffelijkheid in het verkeer, het bestaat nog.

Toegegeven, de bamboetrein klinkt spectaculairder dan het in werkelijkheid is, maar het overstijgt niet het Efteling gevoel. Wie daarenboven twijfelt aan de draagkracht van de bamboetrein hoeft zich geen zorgen te maken. De echte kracht zit in de valuta die het vervoert en de lokale verkopers die dingen naar de beurs van de toeristen bij elke nieuwe halte.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *