Bali: een romantische ontvangst…

Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet goed weet wat ik zie. Ben ik in een verkeerde film terechtgekomen of heb ik me vergist van hotelkamer? Heb ik de kleine lettertjes van de reservatie niet gelezen of krijg ik straks onverwacht bezoek? Als deze ontvangst de voorbode is van wat ik mag verwachten, dan sterkt dit alleen maar mijn vermoeden: ik ben aangekomen in een totaal andere wereld, een ander land: Bali.

De romantische ontvangst zet meteen de juiste toon (geurende rozenblaadjes die met een gemillimeterde precisie op het bed zijn gelegd en badhanddoeken die zijn dichtgevouwen tot sierlijke zwanen die elkaar liefelijk aankijken).  Bali, de populairste vakantiebestemming van de Indonesische archipel, herbergt een oude cultuur die bekend staat om zijn warme gastvrijheid. Daarnaast bezit het land exotisch tempels en paleizen die zijn gelijke niet kennen.

Het decor van Bali bestaat uit torenhoge vulkanen en rotsachtige kliffen. Ongerepte jungles wenken om hun geheimen prijs te geven, terwijl paradijselijke stranden je uitnodigen om je hoofd leeg te maken. Geanimeerde badplaatsen en luxe resorts bieden een service aan die je doet wegdromen naar duizend-en-één-nacht. Voor wie het leven onder water wilt spotten, beschikt het land over duiklocaties van wereldklasse. Tuinen vol ongeschonden koraal waar één van de meest kleurrijke vispopulaties rondzwemmen doen je meermaals naar adem happen. Ook de hooglanden van Bali doen je hart sneller slaan wanneer je oog in oog komt te staan met de immense rijstvelden, indrukwekkende valleien en beboste rivieren. Voor wie er nog mocht aan twijfelen: Bali heeft alles in zijn mars om er een onvergetelijke ontdekkingsreis van te maken. Ik ben benieuwd of het land mijn hoge verwachtingen zal inlossen…

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *