Geboren als dwarsligger in de koude decembermaand van het jaar 1970. Als boogschutter pas ik perfect in het profiel van mijn sterrenbeeld: spontaan, tolerant, rondreizend, open, onrealistisch, sportief, overdreven, idealistisch, extrovert, levenslustig, rusteloos, eigenwijs, egoïstisch.

Mijn rusteloosheid heeft sinds 2006 de ideale uitklep gevonden: de wereld verkennen per fiets. Mijn voornemen om met de fiets alle landen van Latijns-Amerika te verkennen werd steevast onthaald op scepticisme: onrealistisch, overdreven en te idealistisch. Daarenboven begreep mijn entourage er niks van. Ik had alles om perfect gelukkig te zijn…

In september 2006 gooide ik het roer drastisch om. De vertrouwde schooltas ruilde ik in voor een paar stevige fietstassen. Mijn stalen ros werd mijn fietskompaan, mijn huis werd mijn tent of de gastvrijheid van de mensen onderweg. Mijn verkenningstocht duurde uiteindelijk 2 jaar en 8 maand. De sporen van mijn rondtrekkend bestaan bleven kleven aan mijn zwerversziel. Het fietsen was een deel van mijn leven geworden, mijn zijn, mijn denken, mijn doen. Eenmaal terug thuis gaf ik lezingen en fotodocumentaires van mijn tocht in Zuid- en Midden-Amerika. De inkomsten van deze avonden werden overgemaakt aan het project ‘Juntos Contigo’ in Managua, Nicaragua. Er volgden nog enkele fietsreizen: Noorwegen, Denemarken, Zweden, Frankrijk. Recentelijk werden daar Tadzjikistan en Kirgizië aan toegevoegd. Reizen waarbij fietsen niet het doel op zich is, maar een manier om mij te verplaatsen. Reizen met de ogen van een kind en dankbaar zijn dat de wereld zo groot is.

In 2013 werd een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan mijn reismicrobe. Met een solarfiets (elektrische fiets aangedreven op zonne-energie) nam ik deel aan de allereerste editie van ‘The Suntrip’ (een solarrace van Frankrijk naar Kazakstan) om daarna nog ruim 12 maanden verder te fietsen doorheen grote delen van Azië.

Vier jaar na mijn terugkomst, meerbepaald op 3 juni 2018, vertrok ik opnieuw. Deze keer met een zelfgemaakte bamboefiets, eveneens aangedreven op zonne-energie. De reis werd twee maanden onderbroken door een pijnlijke val en gebroken sleutelbeen. Ondertussen zit ik terug op de fiets en is het dagdromen terug een feit…