Naar de hemel…

Als je lang onderweg bent, dan kom je wel vaker eens wat vreemde opschriften tegen. De boodschap op deze pancarte behoort ongetwijfeld tot de top 3 van meest bizarre. De locatie waar ik deze foto nam, verduidelijkt meteen één en ander: Gili Trawangan.

Gili Trawangan maakt deel uit van 3 eilandjes ten noorden van Lombok. Samen met Bali is deze eilandengroep wellicht de meest populaire backpack bestemming van Indonesië. Vooral Gili T (Trawangan) staat met stip hoog aangeschreven bij rugzaktoeristen, want sinds jaar en dag is dit eiland synoniem aan feesteiland. Op dit idyllisch strandeiland kan je namelijk tot het ochtendgloren de bloemetjes buiten zetten. Het wilde feest vindt elke avond van de week in een andere club of bar plaats, zodat elke zaak op het eiland een gelijk deel van de inkomsten krijgt.

Gelukkig heeft het paradijselijk eiland ook nog enkele andere troeven. Zo kan je er fantastisch snorkelen, leren duiken of gewoon lekker lui ontspannen op één van de vele bounty-stranden. Omdat het net zoveel jongeren aantrekt, is de marketing van het eiland volledig gericht op deze doelgroep. Dat verklaart ook meteen waarom hallucinerende paddenstoelen hier zonder enig probleem te verkrijgen zijn. Jongeren (zeker in groepsverband) houden ervan om hun grenzen te verleggen. De verse paddenstoelen gaan dan ook vlotjes over de toonbank. Ze garanderen je een onvergetelijk trip naar de hemel. Van een retourticket is er evenwel geen sprake…

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *