De knoop is doorgehakt…

In tijden van crisis komt spitsvondigheid altijd om de hoek loeren. In heel wat Europese landen kunnen ze er helaas heden ten dage van meespreken. Onze ter elfder ure geannuleerde reis doorheen Bhutan is gelukkig geen levensbedreigende  patstelling. Anderzijds beseffen we ook dat we niet te lang moeten talmen en tot actie moeten overgaan. We steken de koppen bijeen en overlopen de mogelijke alternatieven.

In India blijven is geen optie, want mijn visum verloopt over twee dagen. Willen we alsnog het maximum uit onze resterende twee weken halen, dan moeten we een land vinden waar we geen tijd verliezen met de aanvraag voor een visum. We zoeken op het wereldwijde web welke regels de buurlanden hanteren inzake visumvoorwaarden. Alleen landen die het visum on arrival-principe hanteren, komen in aanmerking. Het lijstje lijkt indrukwekkend, maar schijn bedriegt. Doordat we beiden nogal globetrotters zijn, vallen al heel wat landen uit de boot.

Na een grondige screening blijven een handvol landen over: de Filippijnen, Nepal, Zuid-Korea en Taiwan. Zuid-Korea valt vrij meteen uit de boot, want ook daar woedt voor het ogenblik het corona virus in alle hevigheid. Blijven over: de Filippijnen, Nepal en Taiwan. Omdat we een terugvlucht hebben vanuit de Nepalese hoofdstad Kathmandu (in principe via het Buthaanse Paro) valt de keuze uiteindelijk op Nepal. We boeken vanuit de luchthaven van Guwahati een vlucht voor morgen. Daarna zien we wel. De kogel is door de kerk, dat is voor het ogenblik het voornaamste. Wordt vervolgd…

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *