Fotoreportages / Lezingen

“Een goed redenaar is iemand die een volle zaal tot tranen kan dwingen met een lezing over de kunst van het uienschillen.” – Edouard Herriot (1872-1957) – Frans auteur-staatsman

Letters vormen woorden, woorden vormen zinnen, zinnen worden verhalen en verhalen worden beelden. Na elke reis keer ik terug met uitpuilende fietstassen boordevol ‘historias minimas’. Kleine verhaaltjes over een land en een volk dat zo eigen, maar ook zo herkenbaar is. ‘Het leven zoals het (ginds) is’ registreer ik met een gezonde, filosofische blik. Eenmaal terug thuis bundel ik mijn visuele en auditieve indrukken tot een kleurrijk, poëtisch patchwork.

Mijn reisindrukken deel ik graag met jullie, niet alleen via deze vernieuwde website, maar evenzo via lezingen en fotoreportages. De voorbije jaren was ik al vaak te gast bij culturele verenigingen en organisaties. Het gebeurt zelden dat het bij een eenmalige uitnodiging blijft. Mijn ingrediënten zijn dan ook niet alledaags: fiets, fotografie, film en verhalen. Deze mix levert telkens weer een aparte avond of een boeiende namiddag op.

Ondertussen is het aanbod inzake onderwerpen of landen al behoorlijk toegenomen:

Zuid- & Midden-Amerika:

  • Argentinië & Chili – ‘De parels van Zuid-Amerika’
  • Colombia & Venezuela – ‘Onbekend is onbemind’
  • Bolivia, Panama & Costa Rica – ‘Reizen tussen authenticiteit en volksverlakkerij’

Deze reportages zijn fotoreportages die evenwel professioneel werden gemonteerd in een opnamestudio.

Azië:

  • Myanmar & Oman – ‘Het ware gelaat’
  • Iran – ‘Een tip van de sluier’

Solarrace-verhaal:

  • Fietsen op het ritme van de zon – ‘De zon achterna, van België naar China’

Bij de reisreportages van Azië en het solar-raceverhaal worden foto’s afgewisseld met filmbeelden.

De causerieën zijn telkens opgebouwd volgens eenzelfde stramien:

  • Verwelkoming van het publiek en korte toelichting over de reportage
  • Pauze
  • Korte toelichting over de reportage
  • Nabespreking met interactie van het publiek

Reken in totaal (incl. pauze van 20 min.) op een duur van 2,5 uur. Namiddagvoorstellingen behoren ook tot de mogelijkheid, indien tijdig aangevraagd. Ik breng zelf beamer, laptop en geluidsboxen mee. Graag zelf een projectiescherm voorzien.

De reportagereeks wordt vanaf november 2020 uitgebreid met een aantal gloednieuwe landen, zoals Oezbekistan, Laos en Indonesië.

Vijf weken voor de voorstelling stuur ik elke organisatie of vereniging een gepersonaliseerde trailer door die gebruikt kan worden ter promotie van de reportage. Onderstaand ziet u een voorbeeld van een gepersonaliseerde trailer.

Zoekt u voor uw vereniging of organisatie vanaf november 2020 een uitzonderlijke lezing, dan bent u ongetwijfeld aan het juiste adres. Neem gerust contact op: glewyllie@gmail.com.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *