Bangalore

Zuid-India: een nieuw reisavontuur…

Het contrast kan haast niet groter. De voorbije dagen fietste ik te midden van een hypermoderne science fiction speelgoedstad die Singapore heet en inmiddels ben ik onderweg naar één van de meest chaotische landen van Azië: India. De komende twee weken ga ik me onderdompelen in dit wellicht meest kleurrijke land van het Aziatisch continent. De fietstassen heb ik ingeruild voor een stevige rugzak en dat betekent dat ik aangewezen ben op lokaal vervoer. Persoonlijk geef ik de voorkeur om zelf de teugels in handen te nemen en mijn rijrichting te bepalen, maar in een land als India maakt het openbaar vervoer nu eenmaal deel uit van de couleur locale en dat is precies waar we naar op zoek zijn. Wij? Inderdaad, voor mijn ontdekking doorheen India krijg ik het gezelschap van Nadine Deroo, afkomstig uit het West-Vlaamse Poperinge. Voor haar is India geen onbekend terrein. Een goeie tien jaar geleden verkende ze reeds het noorden van het land. De reis smaakte naar meer en krijgt nu, zovele jaren later een vervolg.

De plaats van afspraak is de luchthaven van Bangalore. Vanuit Kuala Lumpur in Maleisië is deze tweede grootste stad van India slechts een paar vlieguren verwijderd, vanuit België haast een etmaal. Door vertraging in het luchtruim vindt het weerzien pas in het holst van de nacht plaats. Ondanks de vermoeidheid valt meteen de opgewektheid op van mijn reisgezel. Nadine is het type dat de deur achter zich kan dichttrekken om zich voluit over te geven aan het avontuur dat op haar pad komt. Dat ze daarbij voor zichzelf de lat heel hoog legt, heb ik de voorbije weken aan den lijve ondervonden. Mijn uitgewerkte reisplanning werd meermaals kritisch onder de loep genomen. Nadine is beperkt in reistijd en wil dan ook het onderste uit de kan halen en als het enigszins kan ook de bodem van de kan lospeuteren. Lang uitslapen is niet aan haar besteed, evenmin zon, strand en zee. Reizen is voor haar een beleving, met al je zintuigen. Slechts wanneer ze het gevoel heeft dat ze rijker huiswaarts keert, is haar reis geslaagd. Het mag duidelijk wezen: dit wordt geen plezierreisje…

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *