Jarig

Ook een wereldreiziger, als hij tenminste lang genoeg onderweg is, maakt wel eens kans om om jarig te worden tijdens zijn reis. Doordat ik de voorbije dertien jaar wel al vaker voor een langere periode in andere contreien vertoefde, voelt dit nu niet bepaald als iets speciaals aan. Ik ben ook niet zozeer het type die verjaardagen als iets belangrijks beschouw, eerder integendeel. Naarmate ik ouder word, probeer ik die bewuste dag zo snel als mogelijk te vergeten.

Ooit was het anders… Ik herinner me dat ik als tiener verlangend uitkeek naar het voor mij magische getal 18, de leeftijd waarop ik dacht dat de wereld aan mijn voeten lag. Ja, hoe noemen ze dat… jong en onwetend… Ondertussen ben ik al vele jaren ouder en gelukkig ook ietsje wijzer geworden. Elke nieuwe verjaardag herinnert me nu aan het feit dat er weer een jaar voorbij is en dat onze tijd op aarde alsmaar korter wordt. Neen, het is een gedachte die me niet bepaald vrolijk stemt en dus laat ik zo’n dag het liefst zo onopvallend mogelijk voorbijglijden.

Maar dat bleek vandaag buiten de waard gerekend van een wel heel opmerkzame receptionist. Bij het uitchecken haalde hij bij het overhandigen van mijn internationaal paspoort plots een blad tevoorschijn met een wel zeer duidelijke boodschap: ‘Hapy Birthday’. Ik weet niet meer of ik nu smalende moest lachen om de foute schrijfwijze dan wel om de toch wel verrassende attentie. Wellicht was het een mengeling van beide. In ieder geval had de verrassing zijn doel niet gemist. De geplande fietstocht van 90 kilometer haspelde ik af in een recordtijd en zelfs de venijnige hellingen op mijn weg leken plots niet meer te zijn dan molshoopjes. Voor één keer vond ik het jammer dat ik opnieuw een jaartje moest wachten om terug jarig te zijn…

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *