BV in Bangladesh…

Als er één land is waar mijn solaravontuur massaal door sociale media en pers wordt opgepikt, dan is het wel Bangladesh. Zo gaat er geen dag voorbij of er wordt gevraagd naar mijn Facebook pagina. Haast in één adem vragen de Bengalen ook om een selfie te maken. Vaak vind ik dan de gemaakte selfiefoto’s de dag zelf al terug op de tijdslijn van mijn Facebook pagina. Sommigen voegen er zelfs een hele tekst aan toe. Niet te geloven. Ook de schrijvende pers blijft interesse vertonen. Overal waar ik aankom, word ik in contact gebracht met de lokale pers om mijn verhaal uit de doeken te doen.

Terug in Chittagong, de havenstad vanwaar ik binnenkort mijn solar bamboefiets en trailer wil verschepen, word ik gecontacteerd door de TV. Deze Bengaalse mediavorm had tot op heden nog niks van zich laten horen, tot vandaag.    De reporter is verbazingwekkend goed op de hoogte van m’n reilen en zeilen. Het totale interview neemt ruimschoots 45 minuten in beslag. Uiteindelijk zal er ruim vijf minuten van worden uitgezonden. Om het lange interview wat op te vrolijken met beeldmateriaal kiezen ze eerder gepubliceerde YouTube fragmenten uit.

De uitzending wordt gretig bekeken, want de dagen erop word ik meermaals op straat aangesproken door onbekenden. Zelfs zittend op de fiets word ik af en toe tot stilstand gedwongen door enthousiaste Bengalen die me hebben erkend. Ik kan er steevast prat op gaan dat ze hun mobiele telefoon bovenhalen om een selfie te maken. Stilaan krijg ik het gevoel BV te worden in Bangladesh…

Het Tv-interview kan je terugvinden via onderstaande link:

https://www.facebook.com/1729228197119878/posts/3602154443160568/

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *