De krant als een affiche

Een stad als Dhaka kan je moeilijk  beschrijven, net zoals het land Bangladesh zich niet in één woord laat samenvatten. Bangladesh is een beleving. Wie zich openstelt voor het land wordt ondergedompeld in een mengeling van geuren, kleuren en geluiden.

The picture of the day zoomt in op zowat alles wat ik op mijn pad tegenkom, op zaken die afwijken van wat bij ons zo gangbaar is. Als je in de hoofdstad Dhaka rondloopt dan liggen de pictures of the day haast voor het grijpen. Onderstaande foto is daar een zoveelste bewijs van.

Op diverse plaatsen in de stad vertragen bewoners hun gebruikelijke snelle tred. Het lijkt wel of het hectische leven om hen heen heel even tot stilstand komt te staan. Ze ontsnappen uit de bubbel van de grootstad en verplaatsen zich in tijd en ruimte naar de meest diverse uithoeken van de wereld. De plaats van bestemming wordt bepaald door hun interessesfeer, al zal een spraakmakende titel ook wel een doorslaggevende factor spelen. In de hoofdstad Dhaka wordt het nieuws van de dag namelijk geafficheerd al was het een affiche ter aankondiging van een evenement. Of hoe een stad erin slaagt om het nieuws toegankelijk te maken voor alle lagen van de bevolking…

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *