De eyecatcher van Singapore…

Elk wereldstad heeft zo z’n eyecatcher: Parijs, de Eifeltoren – New York City, de Empire State Building – Londen, de Big Ben – Sydney, het opera House – … Het kleinste land van Zuidoost-Azië, Singapore, heeft er ook eentje: het luxueuze hotel/resort Marina Bay Sands.

Wie op de promenade ter hoogte van Marina Bay rondstruint, kan er zijn ogen niet van af houden. Het imposante complex Marina Bay Sands dwingt respect af. Niet alleen zijn kolossale uitstraling doet je met verstomming slaan, ook het architectonische lijnenspel werkt als een magneet op je netvlies. Het paradepaardje van Singapore kostte maar liefst een slordige 5 miljard euro. Voor zo’n bedrag heb je natuurlijk waar voor je geld. Zo huisvest deze blikvanger 2561 kamers, de hoogste openluchtzwembad ter wereld, een beurs- en congrescentrum, theater- en muziekzaal met 2000 zitplaatsen, 40 restaurants, een casino (het grootste ter wereld!), een schaatsbaan, winkelgalerijen, … Kortom, een stad in een stad. Alleen al in de inkomhal is verdwalen een doel op zich. Tel daar nog eens 57 verdiepingen bovenop en je stappenteller piekt naar ongekende hoogtes.

De schoonheid schuilt vaak vanbinnen, maar bij Marina Bay Sands is het vooral de buitenkant die me weet te bekoren. Bovenop de drie ranke torens zweeft er een spaceschip dat een oppervlakte inneemt van 1 ha. Net groot genoeg om er maar eventjes 3 airbussen A380 op te parkeren. Bij valavond wordt zijn futuristisch karakter in de verf gezet door een muzikale lichtshow. De weerspiegeling in het water maakt het geheel magistraal en sprookjesachtig.

Ik had gehoopt om vanuit dit uniek stukje architecturale pracht (vanop de hoogste verdieping, op zo’n 340 meter), de skyline van Singapore te bewonderen. Op de dakconstructie bevindt zich namelijk een infinity pool waar je met een cocktail in de hand je in de zevende hemel waant. Maar helaas, driemaal helaas… Deze rooftop zwembad is enkel toegankelijk voor hotelgasten die er niet voor terugschrikken om hun bankrekening te plunderen. Een overnachting in Marina Bay Sands kost al gauw 500 euro voor de goedkoopste kamer. Dat is een behoorlijk stuk meer dan mijn maandelijks reisbudget. Ik heb mij tevreden gesteld met een rondje fietsen op de promenade…